Het is mogelijk om een bericht te versturen naar ouders van de kinderen. Dit zijn altijd één op één berichten. Alle kinderen staan aan de linkerkant van het scherm en hebben een eigen chatkanaal. Door te klikken op een chat van een kind wordt rechts de chat geopend.

Omroepbericht (naar meerdere kinderen / ouders)

Via omroep kun je een bericht naar meerdere kinderen (ouders) versturen tegelijkertijd. Dit blijft een één op één bericht alleen kun je dit naar meerdere kinderen versturen van de locatie, één of meerdere groepen in de huidige week of groepen met een bepaalde datumreeks.

Hoe doe je dat?

Je gaat naar de berichten toe, linksboven staat de knop "Omroep". Deze klik je aan. Je hebt keuze uit drie mogelijkheden om kinderen te selecteren:

1. Locatie: Kinderen selecteren uit de locatie

Je kunt kiezen uit alle kinderen die een actief contract hebben op de locatie.

2. Groepen: Kinderen selecteren uit één of meerdere groepen
Het systeem kijkt welke kinderen in de huidige week gepland staan op de geselecteerde groepen. Indien een kind niet gepland staat in de betreffende week wordt deze ook niet getoond.

3. Groep: Kinderen selecteren uit één of meerdere specifieke groepen van een specifieke datum reeks.
Het systeem kijkt welke kinderen gepland zijn in de geselecteerd datumreeks bijvoorbeeld: Tussen 3 en 9 januari op de geselecteerde groepen. Indien een kind niet is gepland tussen 3 en 9 januari wordt deze ook niet getoond. Er kan geen bericht gestuurd worden naar kinderen die niet gepland staan. Dit kan alleen via het chatkanaal.