Een foto of video zegt meer dan 1000 woorden, dat merken we maar al te goed bij Wedaycare. Met meer dan 1.000.000 gedeelde foto’s per jaar dragen wij dagelijks bij aan het inzichtelijk maken van wat er gebeurt bij u op de opvang. Maar sommige moment vragen om meer dan een foto, voor dat soort momenten is het nu ook mogelijk om korte video’s te delen. Een video die gemaakt is met een tablet kan snel gedeeld worden met de juiste ouders. Ouders kunnen de video bekijken binnen het fotoboek in hun App en in het Ouderportaal. Ook kunnen ze de video downloaden.

Grote van de video
De maximale grootte van een video om toe te voegen is 75MB. Met 75MB kan je een behoorlijke tijd filmen zolang je de resolutie van de video niet te hoog instelt. Een resolutie van 4k zal een vele male kortere opname tijd inhouden dan een filmpje van een 480P resolutie. Je zou dus even moeten experimenteren met de resolutie en hierin de juiste balans vinden.

Voor ouders die filmpjes kijken op de tablet of telefoon is een resolute van 480P of 720P prima (waarvan 720P een keer zo scherp is als 480P). In de instellingen van je recorder / tablet of ander device kan je dit terugvinden, hoe hoger het getal hoe beter de resolutie hoe groter het filmpje.

Video resolutie instellen
iOS
Instellingen -> Camera app -> Neem video op -> Kies resolutie

Android
Open camera app -> klik op tandwieltje -> Videogrootte -> kies resolutie

Toegestane bestandsformaten
.mp4 ✅
.mov ✅

Niet toegestane bestandsformaten
.avi ⛔
.webm ⛔
.ogg ⛔
.wmv ⛔